Mini implantátumok

Kivehető fogsor mini implantátumokkal

Mini IMTEC Sendax MDI implantátum a teljes kivehető fogsor stabilitásának fokozására

A hagyományos méretű implantátumok határai...


A hagyományos implantátumok beépítéséhez elengedhetetlen a megfelelő csontállomány. Fontos tényező a fogatlan terület (állcsontgerinc) szélessége, illetve, hogy a beépíthető implantátum hossza az esetlegesen akadályozó anatómiai képletek miatt - ér, ideg, arcüreg, stb. mekkora lehet. Sok esetben, főleg a hosszabb ideje teljesen fogatlan állcsontgerinc elvékonyodik, így hagyományos fog műgyökerek méretük miatt már nem helyezhetőek be az elvékonyodott csontállományba. Hagyományos implantáum csavar behelyezéséhez például a legvékonyabb csavart választva is a minimum szélesség 5.8 - 6 mm kell legyen a biztonságos implantálás érdekében a behelyezendő fog területén, sajnos ez a szélesség sok esetben már nem található meg.


Mikor alkalmazható az IMTEC Sendax MDI mini implantátum...

A legmodernebb, IMTEC Sendax MDI mini implantátumot sok esetben akkor is lehet alkalmazni, amikor a hagyományos implantátum már nem, vagy csak bizonyos kiegészítő műtét segítségével építhető be a szájba. A mini implantátum csavar vékony kialakítása miatt alkalmazható az elkeskenyedett csontgerincen is, illetve olyan esetekben, mikor a szélesebb, normál implantátum behelyezésére már nincs lehetőség - természetesen az anatómiai és terhelési lehetőségek figyelembevételével.

Visszakapott önbizalom - idős korban is...

A Sendax MDI rendszer fő alkotóeleme egy mini titán implantátum, amely egy fog gyökeréhez hasonlít. A kutatók már több évtizede rájöttek arra, hogy a titán nem vált ki allergén reakciót a testben, úgy működik, mintha a test része lenne. Az MDI rendszert elsősorban a teljes fogatlan állcsontgerinc esetén javasolt alkalmazni. A teljes műanyag fogsor rögzítésére az állcsontgerincbe egyszerű technikával 2 - 4 db mini implantátum csavart helyez el az implantológus szakorvos, mely implantátumok segítségével a készítendő fogpótlás stabilitása növelhető. A fogpótlás rögzítéséről gumigyűrűk gondoskodnak, melyek az implantátum felső, gömb alakú végére pattannak rá. A gumigyűrű-rendszer biztosítja azt, hogy a műfogsor stabilan üljön, és mint egy lengéscsillapító, csökkentse az állcsontra gyakorolt nyomást. Az implantátumokon való rögzítés elegendően stabil ahhoz, hogy a fogsor erős rágás, vagy akár sportolás közben sem mozdul el.